L’equip sènior ja coneix els rivals i el calendari de Primera Catalana: primer partit el 28 de setembre a la pista del CN Sabadell

By
Updated: agost 1, 2019

El conjunt sènior del TGN Bàsquet ja sap quins seran els seus rivals en la pròxima temporada a Primera Catalana Femenina. L’equip que entrena Víctor Neila jugarà el primer partit a la pista del CN Sabadell el 28 de setembre a tres quarts de sis de la tarda, mentre que el primer partit al Sagrat Cor es jugarà el 6 d’octubre a les sis de la tarda contra el Manyanet de Reus. Aquest serà el primer de molts duels contra equips de la demarcació perquè en el grup on ha quedat emmarcat el conjunt lila (el 2), també hi competiran el CB Morell, el Ploms i el Reus Deportiu.

A banda dels equips tarragonins, s’haurà de tenir en compte un històric, el CN Terrassa, un conjunt que la temporada passada va militar a Copa Catalunya i que, com el TGN Bàsquet, va perdre la categoria.

La lliga de Primera Catalana Femenina consta de dos grups de 14 equips. Després d’una fase prèvia (o lliga regular) en què tots els rivals d’un mateix grup jugaran contra tots en dues voltes, els dos primers classificats de cada grup disputaran una final a quatre el cap de setmana del 23 i 24 de maig. El guanyador de la final a quatre ascendirà a Copa Catalunya. A les bases de competició de la Federació Catalana s’apunta que «optaran a més ascensos la resta
d’equips, seguint aquesta mateixa classificació [de la final a quatre]», sense precisar quants ascensos hi ha en total. Així, d’entrada només està garantit l’ascens pel campió, un fet que obliga als candidats a no fallar en el moment decisiu, fent molt complicat aquest objectiu.

Perdran la categoria els equips que després de la fase prèvia (o regular) hagin quedat en última posició del seu grup i, quatre equips més, els perdedors del play-off de descens que jugaran els conjunts classificats entre la desena i tretzena posició de cada grup (ambdues incloses). Així, el desè el grup 1 jugarà contra el tretzè del grup 2, etc. Aquest play-off serà al millor de tres partits amb el factor pista a favor de l’equip millor classificat en la fase prèvia. Hi haurà, per tant, sis equips que perdran la categoria entre els dos grups d’un total de 28 participants.

CALENDARI DEL GRUP 2 DE PRIMERA CATALANA FEMENINA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.