L’exjugadora del Sagrat Cor Mireia Sosa, seleccionada amb Espanya per disputar el campionat del món de 100 km

By
Updated: juliol 3, 2018

Serà la primera tarragonina a fer-ho. Mireia Sosa (7/7/1980), exjugadora i entrenadora del Sagrat Cor correrà en el campionat del món de 100 quilòmetres que es disputarà a la localitat croata d’Sveti Martin na Muri el pròxim 8 de setembre. Sosa, actual campiona de Catalunya de Marató —després de vèncer en la prova que es va disputar a Empúries el 29 d’abril (3:07:19 hores)—, va aconseguir la classificació pel mundial després de disputar la cursa de 50 km que es va fer a Santander, la primera vegada que corria una distància tan gran. «El meu entrenador em va plantejar, un cop vaig guanyar el campionat de Catalunya de marató que, si corria la cursa de 50 km i baixava de les 4 hores, tindria la mínima per al mundial de 100», diu Sosa, que va fer una marca de 3:44:17 hores.

L’atleta tarragonina, que va fer una marca de 3:44:17 a Santander, va quedar en tercera posició i va aconseguir, d’aquesta manera, el bitllet pel campionat del món representant la selecció espanyola absoluta. «Tinc poc temps per a preparar-me, tot just dos mesos, i ara es tracta d’acumular quilòmetres per afrontar una distància que no he corregut mai», diu.

Així, segons explica Mireia Sosa, per a preparar una marató corre, com a màxim, 30 quilòmetres seguits en un dia, per a la cursa de 50 km va fer tirades de fins a 35 quilòmetres però ara, per a preparar-se pel mundial de 100 km, necessita fer entrenaments de fins a 60 quilòmetres d’una tirada. «El meu repte és acabar per sota de les 9 hores», assegura.

Sosa va ser alumna de l’escola Sagrat Cor des dels 3 anys fins que va acabar el COU (Curs d’Orientació Universitària, el curs que hi havia tot just abans de la universitat, després de fer els tres anys de BUP —Batxillerat Unificat Polivalent). Va jugar en els diferents equips de l’escola, arribant a Primera Catalana Femenina, moment en el qual va marxar a Lleida, fitxant pel CB Secà Sant Pere. Sosa era una escorta molt ràpida però a Lleida va jugar de base. A la Terra Ferma estudiava INEFC i també hi treballava, a banda de jugar a bàsquet. «Van ser anys de molt d’esforç. Treballava en un gimnàs i a la nit entrenava amb l’equip. La recaiguda d’una lesió de creuats i menisc que em vaig fer quan només tenia 15 anys a les 12 Hores del Sagrat Cor, em va allunyar del bàsquet. La recuperació era lenta i aleshores ja havia començat a córrer, sempre en ruta, i vaig abandonar la cistella per les curses», explica.

La seva gran irrupció en el món de l’atletisme va ser quan va guanyar la mitja marató de Tarragona. «La gent es va sorprendre perquè a Tarragona tothom em considerava una jugadora de bàsquet i, per tant, el fet de guanyar la mitja marató no els encaixava», diu.

Després de militar durant moltes temporades en un club tarragoní, ara corre pel Club Atlètic Xatafolls de Mollerussa. «He estat dos anys amb problemes al tendó d’Aquil·les i gairebé no he pogut córrer. De fet, vaig tornar a entrenar fort l’octubre del 2017. Ara tinc poc temps per a poder preparar el campionat del món, però estic disposada a fer-ho de valent».

Sosa recorda amb molta estima els seus anys al Sagrat Cor, on s’hi passava dies sencers. Anava a classe i entrenava des de les sis a dos quarts de vuit del vespre. Abans de l’entrenament recordo que sempre jugàvem a bàsquet tot i que després havíem d’entrenar. Fèiem 3×3, 21, de tot. Va ser una època molt bonica».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *