El TGN Bàsquet i el Col·legi Sagrat Cor de Tarragona acullen una família d’ucraïnesos

By
Updated: maig 13, 2022

A partir de l’organització del Torneig de Cambrils d’enguany, va sorgir l’oportunitat d’ajudar a una familia de Kharkov una localitat de l’est d’Ucraïna – Confirma Iñaki Liarte; Director Tècnic del Club. El 2 d’abril, un cop van arribar a la ciutat, el Club va rebre a la família amb una samarreta i una pilota del SACO. L’ Anton de 10 anys i el Maksym que n’acaba de fer 6, van començar a entrenar amb els seus respectius equips del SACO. Cal destacar que l’Anton també va participar en el Torneig de Cambrils 2022 amb el Travel Team.

A més, gràcies a l’excel·lent gestió per part de la Direcció de l’escola Sagrat Cor, van poder ser escolaritzats des del primer dia que van arribar a la ciutat.

També cal destacar la implicació d’una família del Club, que els hi va oferir residència. La Flor i el Jordi – els acollidors – confirmen als mitjans del Club que des del primer dia que van arribar són com de la família: ”Hem celebrat conjuntament l’aniversari del Maksym, el dia de la mare o Sant Jordi…”

Tenim contacte pràcticament cada dia i la relació és magnífica. “Son part de la nostra vida diària” ens diu la Flor. En el barri de  Sant Pere i Sant Pau, els veïns també s’han bolcat amb ells. Ens han dit que a Tarragona els hi hem donat una ‘’lliçó de vida” – ens afirma la Flor.

‘’Són encantadors i mira que ho han perdut absolutament tot en el seu país. Malgrat la tragèdia, sempre tenen un somriure i ganes de compartir temps amb nosaltres’’ diu el Jordi.

Tenen ganes de treballar, aprendre català i castellà i tirar endavant. I la veritat és que penso que ho aconseguiran – ens diu la Flor.Finalment, ens comenten que no saben com podran agrair tot el que la gent està fent per ajudar-los. Però ara mateix això no té importància! Conclouen la Flor i el seu marit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *