Aleix Bordas, l’enginyer de la posada a punt del sènior femení A

By
Updated: agost 31, 2019

El cos tècnic del primer equip del TGN Bàsquet compta amb la incorporació d’un vell conegut. Un professional que jugarà un paper cabdal en el treball de l’equip, especialment en aquesta pretemporada. Aleix Bordas inicia aquest curs la tercera etapa al TGN Bàsquet després de formar-hi part la temporada 2009-2010 i el període 2013-2016, sempre a càrrec de la preparació física del primer equip, com ara. «Aquesta serà la meva tercera experiència al TGN Bàsquet. Vaig arribar aquí de la mà de Jordi Crespo que va confiar amb mi al seu moment i li estic molt agraït per l’oportunitat que em va donar. L’últim curs al club lila va ser la primera temporada de l’equip a Copa Catalunya», recorda. Bordas assegura que es troba amb «moltes ganes i molta il·lusió d’afrontar aquest repte» i ha començat a fer treballar de valent les jugadores que es troben a les ordres de Víctor Neila.

«Estaré a disposició d’allò que l’entrenador necessiti, això és evident. Pel que fa al meu treball, hem planificat una pretemporada bastant llarga, de sis setmanes. La primera va ser de retrobament, per engegar motors i a partir d’aquesta [dimarts passat] ja comencem a treballar. Amb l’edat que tenen les jugadores i la categoria on som, l’objectiu és que arribin al primer partit [28 de setembre] al cent per cent de les seves facultats físiques i que el puguin mantenir fins a finals de maig», diu Bordas.

Sobre l’estat físic de la plantilla en el retorn a la feina i després d’un parell de mesos de vacances, el preparador físic de l’equip sènior femení A assegura que no modificarà la planificació prevista en funció de l’estat físic de les jugadores: «Vam apel·lar a la responsabilitat de les jugadores durant les vacances a l’hora de cuidar-se una mica. Amb el Víctor [Neila] vam decidir que no calia forçar-les ni obligar-les a una rutina estricta durant les vacances perquè crèiem que després d’una temporada dura era tan important el seu estat físic com el mental, que desconnectessin. Ara, no condicionarem el treball previst en funció de com arribin després d’aquests mesos de descans. Elles ja sabien que avui [dimarts] començava la feina i confio que estaran preparades».

Bordas afirma que no hi ha «fórmules màgiques» a l’hora de posar a punt l’estat físic de les jugadores i diu que la intensitat del treball anirà augmentant amb el pas dels dies: «Tothom, en aquest camp de la preparació física, treballa amb les mateixes directrius. Començaren amb un treball aeròbic i l’anirem reduint per treballar més anaeròbicament, força explosiva, que estiguin vives de cames perquè ens ajudarà també a jugar de la manera que vol l’entrenador».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *