Art urbà per a decorar les persianes del pavelló Sagrat Cor del TGN Bàsquet

By
Updated: juliol 21, 2019

El TGN Bàsquet ha decidit aportar color i, sobretot, art a la part exterior del pavelló del Sagrat Cor. El club lila ha contractat un artista del grafit, exjugador de l’entitat lila i que també va ser alumne de l’escola Vedruna Sagrat Cor, Pere Grané, per fer una de les seves obres a les dues persianes del carrer Marquès de Montoliu. En una d’elles, Grané ha dibuixat tres jugadors i jugadores de bàsquet i en l’altra l’escut del club.

«Estic pintant tres figures donant centralitat a la figura femenina per la importància que té el bàsquet femení al club. Pel que fa als colors, he donat molta importància al lila, el color del TGN Bàsquet, i al taronja el color del bàsquet. També he inclòs el verd per donar força a la composició. En general, he jugat amb transparències i colors plans», diu Pere Grané, que va començar a fer la seva obra el passat divendres a la tarda.

Aquest llicenciat en Sociologia i doctor en Ciències de l’Educació va començar a interessar-se pels grafits de ben jove, quan era un adolescent. «Vaig començar pintant al carrer quan tenia catorze o quinze anys. Més tard vaig fer el meu treball de recerca sobre temes de grafits a Tarragona quan estudiava batxillerat al Sagrat Cor», recorda.

La directiva del club es va posar en contacte amb Grané fa alguns mesos però no ha estat fins ara que aquest artista ha pogut iniciar l’encàrrec. «Afortunadament tinc molta feina, per això no he pogut començar abans. A Tarragona he pintat als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau i de Torreforta, també he fet alguns projectes al barri del Serrallo, així com en altres zones de la ciutat. Últimament, però, he centrat la meva activitat a la ciutat de Barcelona i les poblacions del voltant, com l’Hospitalet, Cornellà i Llobregat», diu Grané, l’obra del qual es pot consultar al seu web: www.peregrafe.com.

Grané assegura que des del TGN Bàsquet li han donat molta llibertat creativa a l’hora de fer la seva obra i abans de l’aprovació definitiva de la composició, va passar un parell d’esbossos a la directiva per a la seva aprovació. «Quan rebo un encàrrec el primer que faig és conèixer tot allò que puc de l’entitat, institució o persona que m’ha demanat l’obra i el context on ha d’anar. Aquí ha estat fàcil perquè conec perfectament la casa. Em fa molta il·lusió pintar al club on vaig aprendre a jugar a bàsquet», diu.

Aquesta serà la segona obra de Grané a les instal·lacions esportives del Sagrat Cor perquè el pavelló ja té un mural fet per ell a la paret exterior que dona a la pista vermella del pati interior.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *