El cadet masculí 04 A guanya el CB Santfeliuenc i serà equip de Preferent si derrota demà el CB Mollet al Sagrat Cor (77-87)

Updated: juliol 13, 2019

El cadet masculí 04 A ha fet un pas de gegant de cara a classificar-se per la lliga Preferent. El conjunt que entrena Manuel Rubio ha vençut el CB Santfeliuenc a domicili en un partit que s’ha hagut de decidir a la pròrroga. Els de Sant Feliu de Llobregat, que han dominat durant gran part del partit, havien vençut ahir el CB Mollet (44-52) i si guanyaven avui als tarragonins, s’haurien assegurat la classificació. Però el TGN Bàsquet ha reaccionat i ha guanyat, imposant-se clarament a la pròrroga. Ara, si els liles vencen demà al CB Mollet al Sagrat Cor (18 h) seran campions de grup i es classificaran automàticament per la lliga Preferent.

El TGN Bàsquet ha sabut jugar amb intel·ligència i maduresa. Davant d’un rival molt ràpid, amb un joc molt dinàmic fonamentat en les virtuts dels seus exteriors, els tarragonins han combatut les armes de l’adversari amb constància i concentració. Els jugadors de Manuel Rubio han buscat la seva superioritat al pal baix i no han abaixat mai els braços tot i que han patit desavantatges d’entre 8 i 10 punts durant gairebé tot el partit. El mal percentatge en tirs lliures dels tarragonins (19/58) ha condicionat el seu joc en un partit molt llarg (gairebé 2 hores i 15 minuts) i ha evitat un triomf lila abans del temps extra.

Després d’un domini tímid dels locals, el TGN Bàsquet ha arribat al final del primer quart amb avantatge (13-15). El CB Santfeliuenc, però, ha reaccionat ràpidament i ha aconseguit imposar el seu ritme i estil de joc i obrir una escletxa de 10 punts al minut 15 (29-19). La concentració dels liles ha impedit que el desavantatge  fos més gran (35-31, minut 18) però una petita estrebada dels locals ha deixat el marcador en 41-33 al descans.

A la represa, els 8 punts de diferència s’han mantingut. El TGN Bàsquet ha treballat de valent en defensa i, en atac, ha tret moltes faltes personals, però sense encert en els tirs lliures. Al final del tercer període, 55-47.

En l’últim quart, el partit s’ha igualat. Els tarragonins han començat a treure rèdit del seu treball incansable i el marcador mostrava un esperançador 63-61 a 2:25 del final del matx. Els últims instants han estat molt emocionants, amb alternatives en el marcador (65-67 a 36 segons del final). Faltant 16 segons, el resultat era d’empat a 67 i els dos equips han tingut encara temps d’anotar un punt cadascun. El matx anava a la pròrroga.

En el temps extra, tot i un avantatge de 3 punts dels locals a 3 minuts  del final (73-70), el TGN Bàsquet ha reaccionat de pressa i amb contundència. Un parcial de 0-8 en poc més d’un minut ha obert les portes del triomf, que s’ha consolidat en el tram final (77-85 a 11 segons del final). Ara tot resta pendent del partit de demà.