El Tarragona Fem Bàsquet comet errades decisives en el tram final i perd contra l’Arenys (47-45)

Updated: març 5, 2016

Crueltat màxima. El Tarragona Fem Bàsquet va perdre un partit que havia dominat durant gairebé 35 minuts després de fer una segona meitat molt fluixa i, sobretot, uns dos últims minuts per oblidar. L’equip que entrena Albert del Rey, que va arribar a guanyar per 9 punts de diferència (13-22, a poc menys de 5 minuts pel descans), va veure com el seu rival li escurçava l’avantatge a poc a poc en un partit d’anotació minsa. Així, les múltiples errades de les visitants en el tram final van sentenciar. En els últims dos minuts de partit, Laia López va cometre passes i Laura Pascual i Livy Fouty van fallar un tir lliure cadascuna. La desgràcia va culminar quan Laura Tierno, a 11 segons del final i amb el marcador 45-45, va fallar dos tirs des de la línia de personal. L’Arenys va demanar temps mort, va anotar (47-45) i, a 1,4 segons del final, la jugada de pissarra d’Albert del Rey va permetre Laura Pascual llençar un triple que no va entrar de miracle.

El gran problema van ser els tirs lliures. En la segona meitat, el Tarragona Fem Bàsquet va fer una estadística en aquest apartat de 7/20, fallant 6 llançaments en l’últim període. Les tarragonines van anar perdent empenta i decisió i això ho va aprofitar l’Arenys que, fonamentant tot el seu joc ofensiu en la seva millor jugadora, Kovacevic (17 punts), es va endur el matx.

Aquesta pivot va ser el pal de paller de les locals. El Tarragona Fem Bàsquet va intentar carregar el joc interior per forçar l’eliminació per faltes de Kovacevic en el tercer i quart períodes, però l’Arenys va defensar molt bé aquesta situació, amb ajudes al pal baix contra Fouty. El perímetre tarragoní no tenia punteria (1/14 triples) i això va facilitar la tasca defensiva rival.

La bona feina feta en els dos primers quarts, especialment des del minut 5 de partit —mal inici visitant, que va encaixar un parcial de 6-2 de sortida però que va poder redreçar la situació i arribar al final del primer període amb 10-11 a favor seu— i, sobretot, en el segon quart, va anar-se’n en orris finalment. Van ser els millors minuts de les tarragonines, amb una Núria Vilamajor molt inspirada que va fer els 7 punts que va anotar en tot el partit en aquest segon període, triple inclòs. L’Arenys, però, va poder arribar al descans amb un marcador esperançador (21-26).

El bloqueig ofensiu lila va provocar la remuntada de l’Arenys. En un partit en què els percentatges de tir parlen per ells mateixos —veure l’estadística— el conjunt que va cometre menys errades va guanyar. Així, el Tarragona Fem Bàsquet només va anotar 17 punts en els dos últims quarts, 9 d’ells en el quart període. El bon partit de Laura Pascual no va ser suficient perquè es va trobar massa sola en l’apartat anotador.