El Tarragona Fem Bàsquet fa un partit per oblidar i perd a la pista del CN Terrassa (50-47)

Updated: octubre 9, 2016

Un gerro d’aigua freda. Després de la contundent victòria de la setmana passada contra el Granollers (59-39), el Tarragona Fem Bàsquet afrontava el matx a la pista el CN Terrassa amb optimisme, confiat en les seves possibilitats de victòria contra un conjunt que afronta el seu primer curs a Copa Catalunya. La realitat, però, va mostrar com les locals van sortir a totes des del primer moment i van treure de la pista les tarragonines, que mai es van trobar còmodes dins del partit. El CN Terrassa, molt intens en defensa, va anul·lar els principals referents ofensius de l’equip lila (Pascual i Pérez) i les visitants van tenir molts problemes per anotar en un matx que de seguida es va complicar (8-0 de sortida).

Sense claredat d’idees ofensives, cada acció en estàtic era un malson i les pèrdues de pilota van ser una constant pel Tarragona Fem Bàsquet que, quan va arribar al descans, va comprovar que n’havia perdut 14 en 20 minuts de joc. Aquest panorama va permetre el CN Terrassa dominar amb certa comoditat (16-6 al final del primer quart) obligant a les liles a fer un esforç extraordinari per intentar redreçar el rumb.

El matx es va anar equilibrant amb el pas dels minuts (26-20 al descans), però les locals sempre duien la iniciativa. La incapacitat d’anotar en estàtic de les tarragonines passava factura i no hi havia manera de capgirar la dinàmica (39-32 al final del tercer quart), en un partit poc atractiu per la falta d’anotació. «És el pitjor partit que hem fet des que estem a Copa Catalunya i amb això incloc, evidentment, la temporada passada», va afirmar l’entrenador Albert del Rey.

Tot i les dificultats, la falta d’inspiració ofensiva i la mala dinàmica, el Tarragona Fem Bàsquet va anar retallant diferències (39-35 a 7:30 del final del matx). Els minuts finals van ser d’infart. El CN Terrassa va prendre males decisions i les tarragonines semblava que li havien trobat el punt al matx. Així, quan falten 16 segons pel final, Ona Fort va culminar un contraatac que forçava la pròrroga (47-47). Les terrassenques tenien l’última possessió i la van aprofitar molt bé. Un triple enfonsava les possibilitats de les visitants que, però, van poder tenir l’últim tir en una possessió de 6 segons. No hi va haver fortuna. «Si hem d’extreure una cosa positiva, és que, tot i el mal partit que hem fet, gairebé guanyem. Hem de millorar», va dir Del Rey.