Els dos primers classificats de cada grup de la nova Copa Catalunya jugaran la final a vuit pel títol

By
Updated: febrer 1, 2021

Una final a vuit com a principal novetat. A diferència de les altres temporades en què el campió de Catalunya sortia d’una final a quatre, enguany, el títol de Copa Catalunya o, millor dit, del nou Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina, es dirimirà en una final a vuit, com en la fase final de la Copa ACB, per exemple. Així, els dos primers classificats dels quatre grups d’aquesta rebatejada Copa Catalunya podran lluitar pel títol en una fase final que es disputarà, en principi, del 28 al 30 de maig.

El TGN Bàsquet està emmarcat en el grup 1B i té com a rivals CB Roser, el Joventut Les Corts, el CBF Cerdanyola i el SAFA Claror. Si quan finalitzi la fase regular acaba entre els dos primers d’aquest grup, haurà aconseguit un bitllet cap als quarts de final del campionat. El campió i el finalista de la final a vuit es classificaran, a més, per a la fase final del campionat d’Espanya, on es decidirà, en una final a quatre, qui ascendeix a Lliga Femenina 2. En aquesta temporada, tal com i com ja es va anunciar anteriorment, no hi haurà descensos.

La Federació Catalana de Basquetbol va anunciar la setmana passada que reformulava la lliga de Copa Catalunya, que passava a anomenar-se Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina perquè estava sota el paraigua de la federació espanyola. D’aquesta manera s’evitaven les restriccions de mobilitat entre municipis i el fet de no poder entrenar en una instal·lació coberta, entre d’altres. Així, la competició es posarà en marxa el 6 de març i es preveu que la fase regular s’allargui fins al 23 de maig, és a dir, només cinc dies abans de la final a vuit.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *