Gerard Merino, preparador físic del TGN Bàsquet, deixa el club lila i fitxa per un equip de la primera divisió d’Azerbaidjan

By
Updated: agost 6, 2020

Gerard Merino deixa el TGN Bàsquet per emprendre una aventura professional a la República de l’Azerbaidjan en les files del Sumqayit FK, equip de la primera divisió de futbol d’aquest país asiàtic. Merino, que durant les dues últimes temporades s’ha encarregat de la preparació física dels equips del club lila, marxa demà mateix cap a la ciutat de Sumqayit per començar a treballar amb els seus nous companys. «És una oportunitat professional molt bona per a mi. Em permetrà conèixer una altra cultura, altres maneres de treballar i tot en un club, el Sumqayit FK, que és dels primers de la lliga d’Azerbaidjan», diu. De fet, el Sumqayit FK s’ha classificat per la pròxima edició de l’Europa League perquè la temporada passada, la 2019-2020, va finalitzar en cinquena posició —arran de la Covid-19, la lliga d’Azerbaidjan es va suspendre després de 20 jornades i es va mantenir la classificació que hi havia en aquells moments—  . El club azerbaidjanès és molt jove perquè es va fundar l’any 2010 però en les últimes temporades sempre ha ocupat els primers llocs de la taula classificatòria, entre la cinquena i sisena posició.

«Tot ha anat molt de pressa. No fa ni una setmana que es van posar en contacte amb mi i ja estic a punt de marxar», explica Merino, que va rebre l’oferiment a través de Manuel Lapuente, gerent de l’empresa Smart Performance & Sport Science, especialitzada en uns dispositius GPS. Aquesta tecnologia permet registrar dades de cada jugador durant els entrenaments i ajuda a avaluar la preparació física de l’equip i, fins i tot, personalitzar els exercicis en virtut dels resultats aportats pel sistema. Merino, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) l’any 2018, està preparant el que serà el tema del seu futur doctorat en aquesta tecnologia que utilitzen alguns dels grans equips professionals de l’esport mundial, com franquícies de l’NBA. «L’anterior preparador físic, Edu Caro, ja la utilitzava i ells volien algú que també treballés amb aquests dispositius», diu el fins ara preparador físic del TGN Bàsquet. De fet, Merino ha utilitzat aquesta tecnologia GPS al club lila durant el temps que s’ha encarregat de la preparació física de l’entitat.

Gerard Merino assegura que el seu predecessor en el càrrec, que deixa el Sumqayit FK per anar a la lliga turca, l’ha posat en antecedents i li ha dit que tot i ser una cultura molt diferent de la catalana, el club facilita molt la vida als nouvinguts: «Hem parlat de quina metodologia de treball ha seguit i què necessita l’entrenador. També m’ha explicat que la gent allí no parla, en general, gens d’anglès, o sigui que hauré d’aprendre àzeri. Al començament suposarà un xoc cultural important, segur, però Edu Caro m’ha dit que la gent és molt amable i que sempre està disposada a ajudar. Estic convençut que serà, a banda d’una gran experiència professional, tota una experiència vital».

El fins ara preparador físic del TGN Bàsquet assegura que s’ha fet una prova PCR abans de marxar i que no hi ha restriccions per als viatgers que provenen de l’estat espanyol pel coronavirus. Segons les estadístiques oficials, la República de l’Azerbaidjan registra 33.103 casos positius de Covid-19 (d’una població total de 10 milions d’habitants), amb un total de 476 morts, és a dir una ràtio de 47 morts per cada milió d’habitants. Espanya, per exemple, té una ràtio de 610 morts per milió d’habitants. «Pel que sé, l’Azerbaidjan ha finalitzat tot just ara la desescalada posterior al confinament. Al final es tracta de prendre les precaucions necessàries», explica.

«Marxo del TGN Bàsquet perquè aquesta és una oportunitat que no podia deixar escapar. Estic molt agraït al club per haver confiat en mi al seu moment i durant aquests dos anys. He pogut treballar lliurement i he gaudit de la meva feina aquí, ara és el moment d’una altra etapa», diu Merino, que s’ha implicat a fons en el TGN Bàsquet i que, per exemple, durant el confinament va fer una sèrie de vídeos on mostrava una sèrie d’exercicis per a mantenir-se en forma des de casa.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *