La Federació Catalana de Bàsquet anuncia un nou ajornament de les competicions i ja diu que no hi haurà ascensos o descensos

By
Updated: desembre 23, 2020

L’inici de les competicions aquesta temporada sembla que no acaba d’arribar. Després de dos ajornaments abans de Nadal i quan la Federació Catalana de Bàsquet ja havia anunciat que les lligues començarien els caps de setmana del 17 i 24 de gener, aquestes dates sembla que no es compliran perquè l’ens federatiu «veu inviable començar a competir en les dates establertes, a causa de les mesures restrictives comunicades per les autoritats competents en relació amb la pandèmia».

En un comunicat publicat aquesta tarda la Federació Catalana assegura que «de manera general, no hi haurà ascensos i descensos» i que les competicions, amb els calendaris ja publicats, es configuraran en una Copa Federació on ningú perdrà la categoria.

Amb tot, la Federació fa algunes excepcions que afecten la Copa Catalunya (femenina, on juga el TGN Bàsquet, i masculina) i les categories Preferents (on també hi ha equips del club lila, com el júnior femení A, per exemple). Així, l’ens federatiu assegura: «Es preveu la celebració d’aquestes competicions, totalment o parcialment, pel sistema de concentració». És a dir, la Federació Catalana de Bàsquet contempla que no hi hagi ascensos o descensos en totes les competicions excepte en les lligues Preferents i les Copes Catalunya i perquè aquestes puguin dirimir qui puja a la categoria superior (Lliga Femenina 2, EBA o mantenir la plaça de Preferent) i qui perd la que manté aquest curs, es faran competicions en sistema de concentració, és a dir, presumptament, en diversos dies de competició en format d’eliminatòries.

Amb tot, la Federació no explica el format i assegura que els pròxims dies ho aclarirà amb la publicació de les Bases de Competició de les diferents lligues o categories. Cal recordar que el nou calendari de Copa Catalunya Femenina, per exemple, es va publicar fa un mes i les esmentades Bases de Competició encara no s’han fet públiques.

 

COMUNICAT FEDERACIÓ CATALANA DE BÀSQUET

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *