El Tarragona Fem Bàsquet fa alguns dels millors minuts del curs i tomba l’Arenys (61-54)

Updated: novembre 26, 2016

Avui era el dia i el Tarragona Fem Bàsquet no va fallar. L’equip que entrena Albert del Rey sabia que el matx contra l’Arenys era vital per a la permanència tot i que encara ens trobem en la primera fase del campionat. Després de la derrota en la primera volta (73-65), el conjunt lila estava obligat a guanyar si no volia cedir massa terreny al seu adversari. I ho va fer.

El Tarragona Fem Bàsquet va regalar alguns dels millors minuts del curs i, fins i tot, de la seva etapa a Copa Catalunya, és a dir, des de la temporada passada al públic del Sagrat Cor. Contra un rival que tenia una envergadura considerable, especialment sota les cistelles, l’equip tarragoní va fer una demostració de treball en equip, sacrifici i intel·ligència per dur les regnes d’un partit que va dominar des del començament i que va arribar a guanyar per una màxima diferència de 17 punts (45-28 a 5:43 del final del tercer període).

Albert del Rey va plantejar molt bé el partit. Amb una pressió a tota la pista angoixant, l’Arenys es va fer un tip de perdre pilotes davant l’activitat defensiva local. Les exteriors es multiplicaven en la pressió, amb ajudes constants, i les cistelles fàcils van arribar. La diferència en el ritme de joc dels dos equips era palpable i el Tarragona Fem Bàsquet manava en el marcador (20-11, 1Q).  La dinàmica es va mantenir en el segon període. L’Arenys, incomprensiblement, no treia profit del seu avantatge en centímetres i pes dins la zona, però tot té una explicació. Per enèsima vegada aquest curs, les interiors lila, més petites que les seves rivals, van fer una feina ingent, titànica. Arribaven abans a la posició, eren més ràpides en els desplaçaments i la seva solidaritat no tenia límits. La feina va ser coral, però menció a part mereix la feina d’Ona Fort. L’aler pivot del Tarragona Fem Bàsquet va fer un clínic de joc sense pilota, de moviments i d’intuició a la pista, i es va fer gran, enorme dins l’ampolla. Van ser minuts en què, al perímetre, Laura Vilamajor va anotar 7 punts de forma gairebé consecutiva, deixant el resultat al descans en 35-24.

Els millors minuts de les locals van arribar en el tercer període. El domini en el rebot defensiu de les incansables interiors lila va permetre sortir al contraatac i les cistelles arribaven sense parar. L’Arenys va intentar aturar el joc mitjançant temps morts però la diferència era cada vegada més gran (52-37 al final del 3Q).

Semblava que la victòria estava garantida i que l’average també es guanyaria (73-65 en l’anada) però no. L’Arenys va començar a carregar descaradament el joc dins la zona i Kovacevic i Redmon van fer mal —tot i que res comparat amb altres partits d’aquestes jugadores—. Les visitants van alternar defensa en zona i individual i la fluïdesa en atac de les locals va desaparèixer. La por va envair el Sagrat Cor, que va témer fins i tot per la victòria (52-46 a 5:21 del final) però un parell de cistelles de Fort i un triple de Pascual van donar l’oxigen necessari per aconseguir el triomf. Llàstima perdre la diferència de punts.

estadistica

Abans del partit, les jugadores dels dos equips van escenificar l’adhesió al manifest institucional i del món de l’Esport amb motiu de la celebració del Dia Mundial per a l’eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre).