Àngel González: “La nostra manera de jugar ens diferencia de la resta”

By
Updated: gener 15, 2016

Àngel González és el director esportiu del TGN Bàsquet Club aquesta temporada. Exjugador i entrenador amb molta experiència, marca les directrius dels equips de l’entitat des de la categoria mini fins a júniors inclosos. González assegura que el club és un referent a la demarcació de Tarragona en categories inferiors, tant per volum de jugadors, com per estil de joc i metodologia de treball.

Com valora el primer tram de la temporada?

Crec que estem complint els objectius que ens havíem marcat abans de començar aquesta campanya, estem satisfets perquè estem seguint la programació que ens havíem marcat.

En què consisteix aquesta programació?

Nosaltres entreguem, a l’inici de curs, un document on fem constar, per categoria, els objectius que s’han d’assolir a final de temporada. L’entrenador, en virtut de la seva organització del treball i el seu grup de jugadors, el va desenvolupant durant tot l’any. Per ara, això funciona molt bé.

Com ho sap? És a dir, és vostè qui avalua personalment aquesta aplicació del pla de treball?

Sí. M’agrada estar a prop dels entrenadors, veure els entrenaments, els partits. Si estic al seu costat, poden preguntar-me els dubtes que tinguin i demanar-me un cop de mà per resoldre qualsevol situació. Una de les coses que més m’agraden i que m’havia proposat abans de començar la temporada, és que els entrenadors del club comparteixen amb els seus companys les seves inquietuds, dubtes i experiències. Es viu un clima de bàsquet cada vegada més intens al pavelló.

Abans parlava d’uns objectius que els entrenadors han de complir. En què consisteix això?

Hi ha un munt d’aspectes que seria molt llarg d’enumerar. Amb tot, una de les meves obsessions i premisses principals ha estat incidir en què cal fer molta tècnica individual, s’ha de treballar més. Cal dedicar molt temps en el desenvolupament tècnic individual dels jugadors del club, especialment en categories mini (d’alevins en avall).

Quin és el nivell tècnic dels jugadors del TGN Bàsquet?

Som un club que té un gran volum de jugadors. Per exemple, en categories de cistella petita, tenim 15 equips, això és molt. Quan tens molts jugadors, sempre en surten alguns que destaquen més que la resta. Són jugadors amb un talent innat. Amb l’augment del treball de la tècnica individual volem que, a banda d’aquests jugadors que ja sortirien per les seves condicions intrínseques, se n’afegeixin més per la nostra capacitat de desenvolupar les habilitats dels joves jugadors i jugadores. Si ho aconseguim, i tenint en compte el volum d’equips que tenim, podem créixer molt com a club.

Parla de créixer molt però alhora diu que tenen molts equips…

Sí. El TGN Bàsquet és un referent molt clar a la demarcació de Tarragona en aquestes categories de cistella petita, per la quantitat de jugadors, per la competitivitat i l’èxit esportiu dels seus equips i pel seu estil i la manera d’entendre el joc.

Quin estil de joc és?

El club, des de fa molts anys, té molt clar que vol jugar de forma alegre, amb velocitat, amb intensitat, res de portar un ritme lent. Els jugadors, en defensa, són molt intensos per recuperar la pilota i, així, sortir ràpidament en transició ofensiva. En estàtic, ens agrada jugar en l’un contra un. Aquesta manera de jugar és un dels nostres segells i ens diferencia de la resta.

Suposo que això ha de ser més fàcil d’aplicar en equips d’edats més joves.

Cada entrenador té la seva forma de treballar però tots els equips del club porten a terme aquesta filosofia de joc. De fet, molts tècnics ja pensen més en l’entitat que no pas en els seus propis conjunts.

Què vol dir?

Doncs que allò que importa és el benefici de l’entitat i, per tant, el creixement dels jugadors a nivell basquetbolístic. Quan a un entrenador li dius que ha de deixar que un jugador seu vagi a l’equip superior, ho entén tot i que sap que, sense aquell membre del seu equip ho tindrà molt difícil en el partit del cap de setmana.

Quin objectiu es va marcar vostè a començament de curs per aquesta temporada?

Volia que tots els nostres equips fossin competitius en les seves lligues i que puguin jugar al màxim nivell possible i, de moment, ho estem fent. Així, el cadet masculí A, l’infantil femení P i l’infantil masculí* jugaran els campionats de Catalunya ara. Era el que nosaltres havíem previst i ho han aconseguit.

Jugar en l’àmbit de tot Catalunya fa que el club millor i suposa un repte per entrenadors i jugadors, no?

Sí, evidentment. De vegades, els equips estan en lligues on guanyen els seus partits amb certa facilitat. Això pot fer pensar que ho tens tot fet, que ets molt bo, però quan vas a Barcelona i et toca jugar amb equips de clubs tan potents com el Barça o la Penya, t’adones que hi ha molta feina a fer. Això és una lliçó i una motivació extra per a tothom, també pels jugadors, que veuen que hi ha molt més nivell fora de l’àmbit on acostumen a jugar.

 

*A banda del el cadet masculí A, l’infantil femení P (A2) i l’infantil masculí (B1), el cadet femení (nivell A), el cadet masculí 1 (B1), l’infantil femení (B1), el preinfantil femení (nivell A) i el mini femení O6 (nivell A preinfantil) jugaran els campionats territorials a partir d’ara. A més, el mini femení O6, el mini masculí 6 i el mini masculí 5, jugaran en competició federada. [Entre parèntesi, el nivell de la competició on jugarà cada equip].

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *