David Artero, la referència del júnior masculí

By
Updated: gener 29, 2014

David Artero és un noi tímid fora de la pista, però quan es posa la samarreta del TGN Bàsquet es transforma. Ell actua com a líder d’un equip, el júnior masculí, que està fent una bona temporada, en un curs que ha suposat l’arribada d’un nou entrenador, Javier Vinader, a un grup de joves talents. “Juga de tres, però podria fer-ho en d’altres posicions perquè el seu físic l’ajuda. La seva principal virtut és l’atac”, explica Vinader.

Artero és un jugador autoexigent. S’enfada quan no fa les coses bé o el canvien -té un gran esperit competitiu- però té algú al costat que li demana més i més, el seu pare, delegat de l’equip. “Parlem sovint de bàsquet a casa, fins i tot d’allò que ell ha fet malament o bé hores després del partit”, diu Joan Ramon Artero, un exjugador de bàsquet que des de fa tres anys fa les tasques de delegat al TGN Bàsquet. “Sempre m’està esbroncant”, diu rient David. El jugador (9/8/1996), té com a ídol Magic Johnson, tot i que ell mai l’ha vist jugar en directe, sinó pels videos que conserva el seu pare. “Jo vaig jugar a bàsquet, però mai el vaig obligar a fer-ho, simplement el vam deixar triar l’esport que li agradés més i va triar la cistella”, diu Joan Ramon Artero. David va començar a les Dominiques, un col·legi vinculat al club i té un altre lligam amb el seu pare, a banda del bàsquet, fora de les pistes. És Armat. “He d’admetre que això sí que va ser innegociable, li vaig demanar expressament que ho provés, que hi estigués un any, i que si no li agradava ho deixés”, diu Joan Ramon, Armat de fa molts anys, una activitat que, com confessa, “és una passió”. David, ha decidit ser Armat també, tot i que assegura que si hagués de triar entre el bàsquet i anar vestit de legionari romà, triaria la pilota.

Ell és la màxima referència ofensiva del seu equip (27,5 miuts 14,6 punts, 59,3% de dos, 32,5% de tres, 62,3% tirs lliures, 4 rebots, 3 pilotes recuperades ) i li encanta atacar – no podia ser d’una altra manera en un fan de Erwin Magic Johnson-. “Crec que sóc un bon atacant i penso que el tir és un dels meus punts forts, tot i que quan m’hi poso, puc defensar molt bé”, explica. “Potser el seu punt dèbil és la mentalitat, perquè li costa acceptar les crítiques, però està treballant en això. Ell, en canvi, no defuig mai la responsabilitat i és un jugador clau per nosaltres”, explica Javier Vinader.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *