El Nemser fa uns grans 25 minuts i venç el Samà (61-47)

Updated: desembre 14, 2013

El Nemser TGN Bàsquet va aconseguir una victòria balsàmica després de la derrota de fa quinze dies contra el Viladecans i, a més, el dia que celebrava la presentació de tots els equips del club, amb les graderies plenes. Un triomf important, clau, perquè ara arriba un mes d’aturada en la competició per les festes nadalenques i dues derrotes seguides, s’haguessin fet de mal pair.

L’equip lila va ser molt superior al seu rival durant gairebé tot el partit. Excepte els primers minuts que van ser de tempteig i els l’últim període on el conjunt d’Arjona es va refiar del seu gran avantatge i va cedir terreny, el matx va tenir un dominador clar, l’equip local, que va fer minuts de gran qualitat, jugant gairebé com una piconadora.

L’inici va demostrar una cosa: si el Nemser TGN Bàsquet volia guanyar el partit havia de jugar a un ritme alt i, sobretot, no podia permetre que les jugadores visitants rebessin al pal baix. La veterania i la superior corpulència de les noies del Samà van fer de la zona el seu territori i no va ser fins que el Nemser va prémer l’accelerador que aquest problema va desaparèixer. La clau va ser, doncs, la velocitat, la pressió defensiva per recuperar pilotes ràpidament i, sobretot, l’esperit de lluita en el rebot i el cos a cos. En aquest aspecte cal destacar l’aportació de Laura Martínez, que va ser una roca sota el cèrcol.

La fluïdesa en la circulació de la pilota, el tir exterior (triples de Cabré i Muñoz) i la pressió a tota la pista van donar les primeres rendes a les locals que van acabar el primer període amb quatre punts de diferència (18-14). El segon quart i gran part del tercer gairebé vanser showtime per l’equip lila. Les noies de Juan Carlos Arjona van posar una marxa més al partit i van arribar al descans amb 13 punts d’avantatge (35-22) gràcies a la direcció de joc de Magre en transició ofensiva i la intuïció de Vilamajor. L’equip va jugar com un autèntic col·lectiu mentre que el Samà buscava la seva indentitat a la pista. No la va trobar. El Nemser TGN Bàsquet va anar augmentant les diferències fins els 22 punts (45-23 a 3:55 del final del tercer quart). El Samà semblava que s’havia rendit completament però el TGN Bàsquet es va adormir i el matx va agafar un interès inesperat.

Així, les locals van sortir a l’últim període potser massa relaxades, conscients que la victòria no corria perill. Però gairebé. Un parcial 2-14 per les visitants en set minuts va deixar el resultat en 53-43. La dinàmica era favorable a les visitants que, però, només anotaven en comptagotes i no van aprofitar el bloqueig mental de les locals que en van tenir prou per administrar la renda.