El Nemser TGN Bàsquet perd el partit i l’average contra el CN Terrassa (45-52)

Updated: març 1, 2014

El Nemser TGN Bàsquet no va fer un bon partit i va caure contra un rival directe per evitar el play-off de descens, el CN Terrassa. El conjunt lila, que va tenir les baixes de Laura Martínez, Esther Cabré i Natalia Sicilia -va recuperar Mari Carme Martí i va fer debutar la júnior Anna Garcia-, va tenir molts problemes per atacar la defensa en zona 2-3 del seu rival i va caure a casa per tercera vegada en tot el curs i encaixa, d’aquesta manera, la segona desfeta consecutiva, després de la derrota de la setmana passada contra el Sant Cugat. El CN Terrassa, que havia perdut contra el Nemser TGN Bàsquet en la primera volta (43-46), va recuperar amb el tiomf al pavelló del Sagrat Cor, el basket average, és a dir que, en cas d’empat a victòries en la classificació, el conjunt terrassenc quedaria per sobre del tarragoní.

El CN Terrassa va anar per endavant en el marcador de principi a final. L’equip visitant fa fonamentar el triomf en una zona 2-3 -que va alternar amb individual en alguns moments- i en el joc entre el pal alt i el pal baix, on la superioritat en alçada de les seves jugadores envers les del Nemser, va ser clau. L’equip de Juan Carlos Arjona no va estar inspirat, li va costar molt trobar un forat en la defensa visitant i només la punteria de Montse Martí (15 punts, 3 triples) va mantenir el conjunt lila amb possibilitats de triomf. Així, en el primer període, les jugadores locals no van trobar el cèrcol i el CN Terrassa va arribar al final del període amb 10 punts d’avantatge (4-14).

En el segon període les coses van canviar. Els tirs oberts de la capitana Martí i la millora en la pressió defensiva -moltes pilotes recuperades- van permetre el conjunt local retallar diferències i arribar al descans 5 punts per sota (19-24). El partit era poc vistós, amb moltes impresicions i errades en el tir. Això, durant alguns minuts, va canviar en el tercer quart, el millor del Nemser TGN Bàsquet. Les noies d’Arjona es van passar els cinc primers minuts sense anotar (19-28), però van fer un gran tram final, anotant 11 punts i aconstant-se a només 3 del seu rival (30-33). En els primers minuts del quart període va semblar que el matx podria canviar de mans. Les locals jugaven més agressives però un parell de pilotes perdudes van permetre el CN Terrassa obrir una petita escletxa i, arrecerat en la zona 2-3, va tornar a controlar el matx. Arjona va esgotar tots els temps morts amb 4 minuts per jugar però l’equip semblava noquejat (32-44 a 4:18 del final). Amb tot, un final ple de lluita va obrir una porta a l’esperança però les visitants no van fallar en els tirs lliures i el cronòmetre va ser un enemic implacable per les locals que entren en zona de play-off de descens.