El Nemser TGN Bàsquet s’imposa al Cornellà i acomiada l’any amb un triomf (72-49)

Updated: desembre 20, 2014

El Nemser TGN Bàsquet va aconseguir una victòria molt important contra el Cornellà per mantenir-ser a la part tranquil·la de la classificació i no despenjar-se definitivament dels llocs capdavanters. L’equip lila jugava contra el penúltim  classificat  que només havia guanyat dos partits fins ara, però va haver de treballar molt defensivament per poder tombar el seu adversari.

L’inici va ser molt favorable per les locals. Amb una gran pressió defensiva, el Cornellà no podia ni sortir de la seva pista i això va obligar el tècnic visitant a demanar temps mort després d’un minut i mig de partit quan el resultat era de 6-0. Així, al joc del Nemser TGN Bàsquet era una allau que marcava, després de 5 minuts, un resultat de 15-3 i tot feia presagiar una victòria còmoda. Amb tot, el Cornellà no va tirar la tovallola i va començar a encistellar amb més fluïdesa i poder evitar que el desavantatge es fes més gran (23-11).

El Nemser TGN Bàsquet jugava a tota velocitat contra un equip molt jove que, però, no era tan àgil en les transicions. El Cornellà va equilibrar el matx jugant des del perímetre cap a dins, buscant els un contra un. Al descans, el resultat era favorable a les locals, tot i que l’avantatge no era definitiu (39-26).

El tercer període va ser un malson. El conjunt lila només va encistellar 1 punt en els 6 primers minuts de joc i el Cornellà es situava a 7 punts (40-33) primer i a 6 punts al llindar del final del quart (44-38, 28′). La gran quantitat de pilotes perdudes en les transicions ofensives i en els atacs estàtics van afavorir la recuperació del Cornellà que, però, no va poder capgirar el resultat.

L’últim període va ser de clar color lila. Un triple d’Ester Cabré -els seus primers punts després de reaparèixer d’una lesió que l’ha mantingut 10 mesos fora de les pistes- va posar la fins aleshores màxima diferència al marcador (57-40, 32′). El Cornellà, tot i seguir lluitant, no es va refer i el matx va entrar en una fase de domini clar de les locals que van saber trencar la defensa visitant a còpia de bones penetracions després de treballades circulacions de pilota. El paper d’Ester Farré va permetre jugadores com Ona Fort trobar situacions de tirs molt còmodes sota el cèrcol aprofitant que Farré centrava l’atenció del Cornellà. Al final, la màxima diferència va coincidir amb el resultat final, 72-49.