El Sant Pere i Sant Pau, o com portar els nens del carrer a una pista de bàsquet

By
Updated: abril 1, 2015

El Club Baloncesto San Pedro y San Pablo té una llarga història en el món de la cistella. Fa 22 anys que aquest club de barri es va fundar per l’entusiasme dels amants del bàsquet d’aquesta zona de Tarragona i ara el relleu l’agafen les noves generacions que, però, continuen mantenint l’esperit dels seus creadors, fent un bàsquet, tot utilitzant un símil molt de moda en la gastronomia, de proximitat.

Daniel Guerrero té 32 anys i és el coordinador del club. A l’entitat, que participa per primera vegada en el Torneig Internacional de Setmana Santa del TGN Bàsquet a Cambrils, hi ha un projecte sensacional, molt solidari que recorda, en certa manera, aquells que es fan a moltes ciutats dels Estats Units, especialment en zones deprimides, tot i que Sant Pere i Sant Pau no es podria considerar, ni de bon tros, una zona d’aquestes. “Fa dos anys que vam posar en marxa el projecte i estem molt satisfets, la resposta dels nens ha estat fantàstica”, diu Guerrero. Ell i els altres dos tècnics del club van decidir un bon dia atreure els nens del carrer al món del bàsquet. Per fer-ho, no es van quedar de braços plegats esperant al club, sinó que van anar a buscar-los. “Cada dissabte a la tarda anem a la plaça del barri [admet que no recorda el nom, tot rient] i allí arriben nens que volen comença a jugar a bàsquet”, explica. Els joves hi van després d’haver sentit que el club busca jugadors. “No fem cap tipus de promoció, sinó que ho anem dient i la gent ho fa córrer”, explica Guerrero que assegura que aquesta cita els caps de setmana és “com una escola de bàsquet a l’aire lliure”.  Amb tot, el Coordinador del SPySP afirma que moltes vegades aquests nens no poden jugar a bàsquet perquè les famílies no poden permetre’s la despesa de les quotes i que el club, en aquest cas, els ajuda “en tot el possible”. “Volem que els nens s’apropin a l’esport mitjançant el bàsquet. Que deixin el carrer per la pista”, diu.

Van començar amb 7 nens i ara en tenen més de 30, alguns d’altres barris. “Estem molt contents i esperem poder seguir endavant amb aquesta iniciativa. Ara hem pogut fins i tot jugar aquest Torneig de Cambrils i estem molt agraïts a Iñaki [Liarte, vicepresident del TGN Bàsquet i responsable del Torneig] per haver-nos convidat a participar. Ens ha fet molta il·lusió. Volem continuar venint”, afirma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *