El Tarragona Fem Bàsquet tanca la primera volta amb un sabor agredolç

By
Updated: novembre 18, 2015

No ha estat un desastre, tampoc per tirar coets. La primera volta del Tarragona Fem Bàsquet a Copa Catalunya Femenina deixa un regust agredolç en l’entorn de l’equip un cop vist el potencial de la lliga i les capacitats de les noies que entrena Albert del Rey. El balanç, després de 9 jornades, és que el conjunt lila ocupa l’última posició del grup 2 amb 2 victòries i 7 derrotes, els mateixos números que el Reus Ploms i a 3 triomfs de l’equip que marca el grup que jugarà per l’ascens, el JET Terrassa (5 i 4), precisament un dels dos únics equips que han perdut amb el Tarragona Fem Bàsquet, juntament amb l’Hospitalet.

Saber a qui has guanyat és gairebé tan important que quants partits has guanyat. Així, la competició a Copa Catalunya Femenina es divideix en dues fases. La primera, que s’està disputant ara i que ha finalitzat la primera volta, serveix per decidir quins equips jugaran per l’ascens i quins pel descens en una segona fase. En aquesta segona part de la temporada, els 5 millors equips dels dos grups juguen per pujar i els 5 últims per no baixar. El més important és que els resultats contra els rivals directes s’arrosseguen, és a dir, si el Tarragona Fem Bàsquet guanya partits contra equips que finalment jugaran per l’ascens i ell juga pel descens, aquestes victòries no computen en la segona part del campionat i, per tant, a l’hora d’evitar el descens, tot es complica. Per exemple: ara per ara, el Tarragona Fem Bàsquet passaria a la segona fase que jugaria contra els 5 últims del grup 1 amb 1 sola victòria. Per què? Perquè va guanyar l’Hospitalet, que sí que estaria en el grup d’equips que han de salvar la categoria, però el JET jugaria per l’ascens i no computaria el seu triomf contra aquest equip. Així, és molt important derrotar equips que finalment juguin la “teva lliga” per, un cop començada la segona fase, poder tenir el màxim de victòries acumulades que, sumant-les a les que es puguin aconseguir contra els altres cinc equips del grup 1, permetin evitar el descens. El balanç actual, si el Tarragona Fem Bàsquet jugués demà aquesta segona fase, seria d’una victòria i quatre derrotes.

Amb tot, queda tota una segona volta per millorar aquest balanç i el joc mostrat per l’equip de Del Rey convida a l’optimisme. De les set derrotes encaixades, s’haurien pogut evitar ben bé un parell o tres, un fet que mostraria un panorama molt més engrescador. Les desfetes contra el Ploms -la diferència final al marcador condicionarà molt el partit de tornada perquè l’average sembla gairebé perdut, 79-64-, en una segona part per oblidar i en què les liles van tirar per terra la gran feina feta en la primera meitat, amb una renda superior a 10 punts, contra el Bencriada (64-67) o el SESE (47-52), han fet mal perquè van ser triomfs que es van tenir a tocar dels dits i que es van escapar per inexperiència. “Tenim un equip jove. Al principi ja ho vaig dir: la primera volta seria per situar-nos, per saber com està la competició. Ara, si fem el símil d’un partit de tennis, estem al segon set. Crec que podem ser optimistes perquè hem jugat millor del que indica la classificació”, explica Albert del Rey.

 

IMGP6920m
La segona volta s’inicia contra el Grup Barna, un rival que tothom situava a la part baixa i que actualment ocupa la tercera posició (5 i 4). Aquest rival visita el Sagrat Cor aquest dissabte a les vuit del vespre i el Tarragona Fem Bàsquet ja va ser a punt de vèncer en el partit d’anada (47-43). “Hi ha hagut partits que hem perdut per molt pocs punts, alguns dels quals a l’últim sospir, on acabàvem malament i perdíem la bona feina dels tres primers quarts. Ara això ja ho comencem a tenir controlat, cal millorar altres aspectes”, diu Del Rey. Així, el tècnic assegura que l’equip té molta solidesa en el joc interior però reclama un pas endavant de les seves jugadores de perímetre per acabar de ser completament competitiu: “Livy [Fouty] és la nostra referència, ja ho sabíem, però s’ha de destacar el paper d’Ona [Fort] i Vadillo. Elles han fet un pas endavant i han fet que el nostre joc interior sigui sòlid. En defensa estem fent, tot l’equip, un gran treball, però ens falta tenir menys ansietat en atac i que les nostres exteriors aportin més. De fet, els partits en què les jugadores de perímetre han estat a bon nivell s’han guanyat. No els hi demano res que no puguin fer ni que el cos tècnic no cregui que estan capacitades per fer”, assegura.

Del Rey llença un missatge optimista pels pròxims nou partits de lliga: “Ara sabem on som tots. Sense haver jugat al nostre màxim nivell hem demostrat que podem guanyar partits i ser molt competitius. Això ens ha de reforçar”. El tècnic lila critica també el sistema de competició perquè creu que, en aquesta segona volta, en saber cada equip, més o menys, en quin grup acabarà -lluitar per l’ascens o descens- es poden produir situacions de no competir sabent que aquell partit, encara que el guanyis, no et serveix per a la segona fase de la competició: “No m’agrada aquest sistema, sempre ho he dit. Poden produir-se situacions en què un equip de la part baixa de la classificació no competeixi fort contra un dels primers perquè sap que, encara que guanyi, allò no li serveix per a la segona fase. Pot reservar jugadores, evitar lesions, no mostrar totes les armes tàctiques. És com, en certa manera, adulterar la competició”.

El Grup Barna serà, doncs, la primera pedra de toc en el camí decisiu per saber per quin objectiu acaba lluitant el Tarragona Fem Bàsquet i, el més important, amb quines condicions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *