El tècnic del Nemser, Juan Carlos Arjona, fa formació amb el primer equip del Barça

By
Updated: maig 8, 2014

L’entrenador del Nemser TGN Bàsquet, Juan Carlos Arjona, va fer una setmana de formació amb el primer equip del FC Barcelona per tal de millorar les seves aptituds com a tècnic de bàsquet. Arjona va assistir, juntament amb set entrenadors més, a una setmana completa d’entrenaments de Xavi Pascual (del 24 al 30 de març) i va conèixer de primera mà la metodologia de treball del Barça (cal tenir en compte que els entrenaments del Barça de bàsquet són a porta tancada). “Va ser una gran experiència per a mi perquè em va permetre veure in situ com entrena un equip professional d’aquest nivell”, diu l’entrenador del conjunt lila. Arjona admet que ja ha aplicat alguna de les coses que va poder veure durant aquella setmana als seus entrenaments amb les noies del Nemser TGN Bàsquet. “Hi ha moltes coses que es poden aplicar però, sobretot, la metodologia de treball, especialment en el cinc contra cinc. Em va cridar molt l’atenció també que, quan els jugadors feien la part de preparació física, aprofitaven l’exercici per treballar els moviments tàctics”, admet.

Arjona va ser seleccionat amb un altre grup d’entrenadors per part de l’Associació Catalana d’Entrenadors de Bàsquetbol per poder formar part d’aquest programa. “Vaig fer la sol·licitud i em vam triar. Crec que és una bona oportunitat per a qualsevol tècnic que vulgui millorar”, explica. Així, Arjona va poder assistir al matx entre el FC Barcelona i el Panathinaikòs (PAO) d’Eurolliga que el conjunt blaugrana va vèncer 84-62. “El dia anterior, el cos tècnic del Barça ens va mostrar tot l’scouting que havien fet [estudi del rival]. El dossier, videos, tot. Realment van ser molt amables i molt professionals perquè els entrenadors ajudants del Barça estaven pendents de nosaltres després dels entrenaments i responien qualsevol dubte o pregunta que teníem”, explica Arjona. El tècnic del Nemser TGN Bàsquet assegura que es va quedar estupefacte quan va saber que el Barça, per afrontar el partit contra el Panathinaikòs, havia preparat uns 50 sistemes ofensius. “Ells [els entrenadors del Barça] ens van dir que tenen més de 100 sistemes en atac, però que pel partit n’havien preparat uns 50. Malgrat tot, n’hi ha 20 que són els que més utilitzen”, diu Arjona que assegura que va preguntar als entrenadors blaugrana si els jugadors eren capaços d’assimilar tanta informació tàctica. “La meva impressió és que són molts sistemes perquè un jugador els pugui tenir presents en tot moment. Amb tot, el cos tècnic del Barça em va dir que aquestes variants tàctiques s’anaven introduïnt poc a poc”, assegura.

El cos tècnic del Barça va mostrar totes les instal·lacions i va ensenyar la metodologia de treball de cada àrea. “Nosaltres ens podíem moure amb completa llibertat pel Palau Blaugrana. Els entrenadors i jugadors són molt accessibles i vaig poder comprovar que el bon ambient dins la plantilla era increïble, tot i ser un grup de jugadors superprofessionals”, diu Arjona.

 

 Foto superior: Arjona amb Dimitris Diamantidis, base el PAO i de la selecció grega.

IMG-20140327-WA0004

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *