El TGN Bàsquet estrena la primera màquina de tir de tota la província i segona de Catalunya

By
Updated: setembre 4, 2014

Fidel a la seva política de millora, el TGN Bàsquet té una nova eina per augmentar el rendiment dels seus jugadors. Així, el club lila disposa d’una màquina de tir importada dels Estats Units i que és propietat de l’empresa Iniciatives Esportives de Tarragona (IET) que l’ha cedit al club gratuïtament perquè en faci l’ús més adequat. “La màquina l’he comprat jo a través de la meva empresa i he decidit posar-la a disposició del club per tal que els diferents equips puguin millorar el tir. La idea és fer-la servir amb seny, perquè no es tracta de cap joguina, sinó d’un aparell molt especialitzat, i farem una planificació amb tots els equips perquè la puguin fer servir periòdicament”, diu Iñaki Liarte, vicepresident i director tècnic del TGN Bàsquet i gerent de l’empresa IET.

Es tracta de la primera màquina de tir que existeix a la província de Tarragona i és la segona que hi ha a tot Catalunya. “Fins ara només hi havia una a Barcelona, però el noi que la té, també n’ha demanat una altra”, explica Liarte que assegura que feia temps que tenia previst adquirir-ne una per millorar les capacitats dels jugadors. “Es tracta d’un aparell que es pot veure sovint en equips dels Estats Units, sigui en universitats o bé en els equips de l’NBA. La màquina no es limita a llençar pilotes als tiradors [fins a 500 llançaments cada mitja hora], sinó que obliga a qui llença a millorar la seva mecànica de tir perquè si es vol anotar, la pilota ha de salvar la xarxa que envolta l’anella i, per tant, la pilota ha de fer una paràbola perfecta”, diu.

Liarte assegura, però, que la màquina no estarà només a disposició exclusiva dels jugadors del TGN Bàsquet. Des d’IET s’oferirà el lloguer per sessions a totes les persones que vulguin millorar el seu llançament. “Volem que aquells jugadors d’altres clubs que en vulgui fer ús, puguin disposar-ne a través d’un lloguer per sessions”, afirma.

La màquina pot llençar pilotes a diferents posicions (el dispensador de pilotes va girant segons com se’l programi) i a diferents distàncies i es pot utilitzar a qualsevol edat, doncs l’aparell s’adapta també a les cistelles de minibàsquet. També disposa d’un comptador d’encerts gràcies a un sensor que es col·loca a l’anella i que permet comptabilitzar el nombre d’encerts i, d’aquesta manera, comprovar la progressió de cada jugador en diferents sessions de tir.

 

IMGP7438

 

IMGP7443 IMGP7446 IMGP7461 IMGP7463 IMGP7472

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *