El Torneig de Cambrils: rècord de participants, pista a l’aire lliure i la presència dels benjamins

By
Updated: març 24, 2015

No hi ha bitllets. Aquesta seria la frase que definiria millor el Torneig de Setmana Santa de Cambrils que organitza el TGN Bàsquet i que comença aquest dissabte i fins dimecres vinent. El club ha tancat una participació rècord, amb un total de 70 equips inscrits, superant l’antiga marca de 56 que es va produir en l’edició de 2009. Això representa un increment del 25% respecte a l’anterior rècord i d’un 52% en relació a l’edició de l’any passat, en què van jugar 46 equips.

Una de les grans novetats de l’edició d’enguany, la dotzena, és la presència, per primera vegada en la història del campionat, d’equips benjamins, tant femenins com masculins (6 de cada). “Teníem molt clar que volíem créixer cap a sota, és a dir, pels més petits. Som un club que apostem clarament pel bàsquet base i els benjamins hi havien de ser”, diu Iñaki Liarte, director esportiu i vicepresident del TGN Bàsquet que, a més, és el responsable del Torneig. El campionat de Setmana Santa sempre s’havia destinat a jugadors alevins i infantils, ara també els benjamins hi podran competir. Així, més de 1.000 persones desfilaran aquests dies pel pavelló municipal de Cambrils i per davant de l’ajuntament de la vila. Sí, aquesta serà l’altra gran novetat del torneig: la presència d’una pista a l’aire lliure al mig de la ciutat per tal de donar visibilitat al campionat. “Estem molt agraïts a Cambrils per haver-nos acollit des del primer dia i per les facilitats que sempre ens ha donat. Amb aquesta pista davant de l’ajuntament volem donar a conèixer a tots els habitants de Cambrils què fem. Volem difondre el bàsquet i que els cambrilencs ho gaudeixin tant com nosaltres”, explica Liarte. Aquesta pista tindrà molt protagonisme especialment el cap de setmana, és a dir, els dos primers dies del torneig, tot i que també s’hi disputaran partits els altres dies.

El dilluns serà dia de descans i més de 800 persones entre jugadors, entrenadors i acompanyants, podran gaudir d’una jornada a Port Aventura.

Dels 70 equips, alguns, en un moment o un altre, han participat en aquest torneig, però hi ha novetats com l’Eugeni d’Ors de Valls, els Dominicos de Saragossa o l’Alta Ribagorza de Benasc. Així, el campionat compta amb equips de tot el territori català, de la resta de l’estat i també conjunts internacionals com el Toulouse Travel Team de França o el Meteors d’Irlanda, convertint-se un any més -aquesta edició amb més força- en el campionat més gran de la demarcació de Tarragona. En aquesta edició es disputaran més de 200 partits. “Hem atès les peticions de molts clubs que ens demanaven poder jugar més partits i, d’aquesta manera, tots jugaran un mínim de 6 enfrontaments, 7 si arriben a la final”, afirma Liarte.

L’arribada dels equips està prevista per divendres 27 de març a les 6 de la tarda i s’allotjaran en els hotels Olimar, Port Eugeni i Apartaments Aragó del Grup Arbó Hotels, un dels patrocinadors del club. Els partits es disputaran a partir de dissabte 28 a les 9 del matí.

CALENDARI DE JOC / CALENDARIO DE JUEGO / SCHEDULE

EQUIPS / EQUIPOS / TEAMS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *