Javier Vinader: “Si juguem amb confiança i determinació podem guanyar a qualsevol”

By
Updated: agost 14, 2014

Després d’una exitosa campanya el curs passat al capdavant del júnior masculí, Javier Vinader (30 anys) afronta un altre gran repte, dirigir un dels equips estrella del TGN Bàsquet, el cadet femení A, hereu de l’infantil femení A que l’any passat va jugar la fase A1 de Catalunya i es va proclamar campió del Torneig de Cambrils. Vinader assegura que és tota una responsabilitat poder entrenar un equip com aquest, però també s’ho pren com un premi per la feina ben feta. Afirma que l’equip, amb el talent que té i la feina que està fent durant la pretemporada, pot guanyar qui sigui, fins i tot en les fases de nivell preferent.

– Ja fa uns dies que van començar a entrenar. Com veu l’equip?

– La predisposició als entrenaments és molt bona tot i que hem començat molt aviat per les fases de preferent. Hi ha una càrrega de treball físic important però les jugadores ho estan aguantant bé.

– Vostè té al càrrec un dels equips estrella del club, què n’espera?

– Dins el grup hi ha jugadores que poden arribar a ser grans jugadores pel club i el meu objectiu és que creixin encara més com a jugadores de bàsquet.

– Quin són els objectius en vista aquesta temporada?

– L’objectiu més immediat és afrontar les fases de preferent i sinó podem classificar-nos, poder jugar a interterritorial. A nivell formatiu, volem que les jugadores puguin ajudar al sènior A. Enguany no hi ha equips júniors femenins i, per tant, el grup ha d’assumir que en determinats moments de la temporada es pot donar la circumstància que s’hagi d’ajudar el primer equip si el seu entrenador [Jordi Hernández] ho creu convenient.

– Què suposa per a vostè haver estat designat per entrenar aquest equip?

– Individualment és un premi al bon treball de l’any passat i un repte per veure si sóc capaç de treure el màxim de les jugadores.  Entre la disposició d’elles i la meva hem d’intentar que l’equip vagi amunt.

– Quina diferència hi ha, a nivell d’entrenador, entre el júnior masculí de l’any passat i el cadet femení A d’aquest curs?

– La dinàmica de treball de les noies és més mental, hi ha una feina més psicològica. El bàsquet és més tàctic i tècnic en noies, mentre que en nois és més físic. Amb tot, he de dir que en poc temps hem aconseguit un nivell d’intensitat molt alt.

– Quin estil de joc cal esperar del seu equip?

– Tenim dues jugadores interiors fortes, i ho hem d’aprofitar. Treballant bé dins volem trobar molts avantatges fora. La línia exterior podrà assumir molts tirs. Hem de ser capaços de trobar situacions de contraatac perquè és un equip que, tot i l’alçada d’algunes jugadores, pot córrer molt.

– Abans ha parlat de les fases per tal d’accedir al nivell Preferent, el més alt en aquesta categoria. El seu equip jugarà dos partits fora de la seva pista. Això pot ser un handicap?

– Bé, jo ho veig com que juguem dos partits a Tarragona [el debut és al pavelló del Serrallo contra el CBT] i això sempre és un avantatge. Sempre que he jugat al Serrallo m’he sentit còmode, tot i que el CBT té un bon equip. Personalment, em plantejo les fases com un repte que ens donarà el nivell que tindrem durant tot l’any. Hem de pensar en nosaltres mateixos i en la feina que hem fet. Si juguem amb confiança i determinació podem guanyar a qualsevol.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *