La base Laura Pascual, organització de joc pel nou TGN Bàsquet

By
Updated: juliol 29, 2015

Tot i que la pretemporada encara no ha començat, el nou projecte del TGN Bàsquet -després de l’acord amb el CBT- ja rutlla. De fa unes setmanes, un grup de jugadores dirigides pel nou tècnic del primer equip del conjunt lila, Albert del Rey, s’entrenen cada tarda al pavelló del Sagrat Cor. Una d’elles és Laura Pascual “Pascu” (20-4-1991), una base que va començar a jugar a bàsquet al col·legi Pax quan tenia cinc anys i que, fins aquest curs, havia jugat sempre al CBT. “Mai havia jugat fora del CBT, amb tot, he de dir que aquest acord entre els dos clubs és una bona aposta pel bàsquet femení a Tarragona. Les dues entitats competien gairebé sempre a la mateixa categoria, la primera catalana, que és una categoria forta. Som poca gent a Tarragona i si unim forces per potenciar el bàsquet femení, fantàstic. Estic encantada d’ajudar i de formar part del projecte”, diu.

Pascual és, juntament amb Laura Vilamajor, l’única jugadora que sap què és jugar a Copa Catalunya femenina, ho va fer dues temporades i el seu equip d’aleshores, el CBT, no va poder mantenir la categoria en cap de les dues ocasions. En una plantilla formada per jugadores tan joves -a l’espera de possibles incorporacions-, l’experiència de Laura Pascual pot ser determinant. “El repte és difícil perquè de moment som un equip jove. De fet, de totes les jugadores que conformem la plantilla actualment, només hem jugat a Copa Catalunya Laura Vilamajor i jo. Tot i la dificultat de la competició, la joventut de l’equip pot fer que sortim amb moltes ganes i a gaudir de la competició i, d’aquesta manera, podem donar més d’una sorpresa”, assegura de forma optimista.

El seu tècnic, Albert del Rey, considera a Laura Pascual la seva “extensió a la pista”. “És una jugadora que és capaç de prendre decisions en moments que l’equip ho necessita, que pot finalitzar atacs que s’han col·lapsat però, sobretot, és una jugadora ordenada, que sap què vol el seu entrenador i ho porta a terme. Fa jugar l’equip”.

Malgrat la seva joventut (24 anys), Pascual és, en aquest moment, una de les jugadores veteranes de la plantilla, un fet que la pot obligar a estirar del carro en els moments difícils: “És cert que juntament amb Laura Vilamajor som les més veteranes i això potser fa que siguem les encarregades d’estirar del carro dins la pista però, de totes maneres, he de dir que la temporada passada la resta de l’equip va sortir amb moltes ganes i il·lusió i no va caldre assumir més joc del que calia. Elles volen aprendre i donar el màxim d’elles mateixes”.

El salt a una categoria tan important com la Copa Catalunya es veu més com un repte que com un temor, tot i que Pascual assegura que el nivell tècnic i físic dels adversaris pot intimidar una mica al començament. “Tècnicament i tàcticament les jugadores són molt millors en aquesta categoria, i físicament no cal ni parlar-ne. Amb tot, si fem una pinya i som un equip, podem fer grans coses. La categoria pot intimidar una mica a les més joves a l’inici perquè hi ha un gran salt qualitatiu de nivell entre primera catalana i Copa Catalunya, però elles han demostrat que tenen ambició i coratge”, explica.

El fet que moltes de les jugadores que formen l’equip ja hagin entrenat sota les ordres d’Albert del Rey en temporades anteriors pot ser, per Pascual, un avantatge a l’hora d’afrontar el curs: “Ell té experiència en categories superiors i una gran trajectòria i això ens pot ajudar molt a competir. Tenir a Albert del Rey és un avantatge perquè coneix a gran part de la plantilla”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *