L’Ajuntament de Tarragona concedeix una subvenció de 20.000 euros al TGN Bàsquet pel foment de l’esport femení

By
Updated: abril 6, 2021

El TGN Bàsquet Club rebrà una subvenció de 20.000 euros de l’Ajuntament de Tarragona per aquesta temporada 2020-2021. L’aportació municipal s’emmarca en un context de greus dificultats per a les entitats esportives, que han vist com s’han reduït els seus ingressos en haver de cancel·lar algunes activitats. Així, sense anar més  lluny, el TGN Bàsquet ja fa dos anys que no pot fer el seu Torneig de Cambrils, així com els campionats 3×3 o la limitació dels seus campus. A tot això cal afegir l’augment de les despeses en material sanitari i de seguretat per la Covid-19, tests d’antígens pel Sènior femení i Preferents, i les incomptables hores de feina rere el redisseny d’horaris d’entrenament, grups bombolla, etc.

Històricament, el TGN Bàsquet ha reclamat al consistori un tracte igualitari pel que fa a les aportacions de diners públics a les entitats esportives de la ciutat. Així, dos clubs més Tarragona han rebut quantitats milionàries de fons públics durant anys mentre que l’entitat lila n’ha quedat al marge. Els dirigents del TGN Bàsquet, encapçalats pel seu president, Josep Maria Adam, van dir prou l’estiu passat davant d’aquesta situació injusta que només afavoria determinats colors de forma discrecional. «Estem contents per aquesta aportació, però no per la quantitat, sinó pel que representa. És un reconeixement a la feina que fem en el bàsquet formatiu [35 equips], especialment en la promoció i difusió del bàsquet femení. Ara que tothom s’omple la boca amb el suport a l’esport femení, cal recordar que nosaltres fa molts anys que ho fem i hem treballat en solitari, sense el suport de ningú. Per això aquesta ajuda és molt benvinguda i esperem que sigui l’inici d’una nova etapa en la política de subvencions municipals, molt més justa», diu Josep Maria Adam.

L’Ajuntament de Tarragona ja va manifestar, a través d’un comunicat de la seva regidoria d’Esports el setembre de l’any passat arran de les queixes del club lila, que té previst canviar el procediment a l’hora d’atorgar subvencions amb diners públics a les entitats esportives, passant de ser discrecionals a fer-ho mitjançant un sistema d’avaluació per nombre d’equips, importància de la categoria disputada, etc. Segons el consistori, aquest sistema s’implementarà quan finalitzin alguns convenis plurianuals que continuen en vigor.

L’últim plenari del consistori va ratificar l’acord amb un modificatiu de crèdit que permetrà l’arribada de diners al club lila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *