Pau Martí, Ernest Montané i Alfred Ferré simbolitzen la capacitat de treball del júnior masculí

By
Updated: abril 23, 2014

És molt difícil personalitzar l’èxit en un grup, en un col·lectiu de joves engrescats que estan sota les ordres d’un tècnic, Javier Vinader, que ha fet del seu equip, el júnior masculí del TGN Bàsquet, un sinònim d’èxit. El conjunt lila ha superat totes les expectatives en una temporada que s’esperava que fos de transició però que ha desembocat en una ratxa triomfal que en aquests moments viu la seva catorzena setmana consecutiva, en una sèrie de victòries increïble. En una formació que cada cop més s’assembla a un rellotge suís per la seva precisió, tres de les seves peces destaquen per ser-ne la pila, el motor principal. Així, Pau Martí, Ernest Montané i Alfred Ferré simbolitzen la capacitat de treball d’un equip que acaba esgotant els seus rivals a còpia d’alt ritme de joc. “No crec que hi hagi cap equip de la nostra lliga que treballi més l’apartat físic que nosaltres”, diu Alfred Ferré, que juga d’aler. “Ara es quan es noten tots aquells dies de córrer per la platja durant la pretemporada”, recorda el base Pau Martí tot rient.

Gran part de l’èxit del júnior masculí aquesta temporada, qualitats individuals, tècniques i tàctiques a banda, cal trobar-lo, doncs, en l’apartat físic. El preparador d’aquesta àrea és Pere Martí, pare de Pau, un home vinculat de sempre al món de l’esport i que fa trenta anys va militar com a porter en el Reus Deportiu d’handbol en una època en què el conjunt roig-i-negre jugava en la segona categoria estatal. “La meva filosofia es basa en què la força física ajuda en la part mental. Hem treballat molt dur i en diferents etapes, ara estem en un moment on fem més incidència en la velocitat”, explica aquest metge que, abans de cada entrenament, surt a córrer amb els nois. “En els primers partits acabàvem molt cansants a causa de la gran càrrega de treball que portàvem, però des de fa mesos estem molt forts”, assegura el pivot Ernest Montané.

Els tres juguen en posicions diferents i també tenen papers diferents dins l’equip. “Tots tenim clar allò que hem de fer. Cadascú té un paper determinat i això fa hi hagi un ordre entre nosaltres”, explica Ferré (11,6 punts i 5 rebots per partit). “Em trobo molt fort ara, d’aquesta manera puc aprofitar una de les meves millors armes, la intensitat en el joc”, assegura Pau Martí (10,5 punts i 3,7 rebots de mitjana). “El meu paper dins l’equip és clar, m’encarrego de defensar sota el cèrcol i agafar rebots. En atac m’agrada més jugar de fora cap endins”, explica Montané (11,8 punts i 8,2 rebots).

Aquest triumvirat ha estat clau en la bona trajectòria del júnior masculí, un fet que no ha passat per alt el seu tècnic. “L’aportació dels tres és molt bona. Sempre estan predisposats a treballar, a esforçar-se i sacrificar-se. Ells tiren de l’equip quan arriben els moments durs en els partits, però també en els entrenament. La seva progressió és brutal”, assegura Javier Vinader a l’hora que afirma que l’apartat físic és clau en el seu equip: “No tan sols fa que, a mida que passin els minuts, el nostre rival s’esgoti, sinó que ens permet ser constants en el nostre joc”.

El júnior masculí continua treballant dur, amb constància, i els resultats no paren d’arribar.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *