El Tarragona Fem Bàsquet perd contra el CB Igualada i encaixa la tercera derrota seguida (41-35)

Updated: gener 28, 2017

El conjunt lila ha encaixat la tercera derrota seguida després de perdre a la pista del CB Igualada en un matx que guanyava per 3 punts quan faltaven dos minuts pel final (32-35) i que ha perdut després que les locals anotessin tres triples consecutius. El parcial de l’últim període ha estat evident: 12-3. L’equip tarragoní ha tingut molts problemes en atac i només ha anotat 35 punts en tot el matx en una dinàmica negativa que s’arrossega des de la tornada de les festes nadalenques. Així, les noies que entrena Albert del Rey han perdut contra el Barça (78-44), el JET (41-65) i avui a Igualada, en tres partits en què la seva anotació ha estat molt baixa.

Els percentatges de tir de l’equip lila han estat molt fluixos: 15/44 en tirs de dos (34%), 0/10 en triples i 5/11 en tirs lliures (45%). A més, en defensa, les tarragonines tampoc han mostrat la seva millor imatge tot i els pocs punts del CB Igualada. Del Rey ha situat durant tres períodes una defensa en zona 2-3 en veure que el seu rival tampoc tenia el dia i això ha funcionat fins a gairebé el final. El matx ha estat molt estrany perquè entre tots dos equips han comès només 26 faltes (16 les locals i 10 les tarragonines), en un enfrontament de molts nervis pel que estava en joc —un triomf que computaria en la segona fase, per evitar el descens—.

Tot i que la màxima anotadora de les visitants ha estat Laura Pascual (16 punts, 11 en la primera meitat), la millor de l’equip lila ha estat Ona Fort. Malgrat que l’aler pivot només ha encistellat 6 punts, Fort ha registrat una valoració de 26 gràcies als 15 rebots que ha agafat.

El partit ha estat una successió d’imprecisions en què el CB Igualada ha dominat en el seu inici (14-8 al final del primer quart i 21-14 al minut 16). Les tarragonines han reaccionat i han arribat al descans amb un mínim desavantatge (22-21) i han pogut agafar la batuta en el tercer quart (29-32). Amb tot, les males decisions en el joc ofensiu i la falta d’agressivitat en atac, han provocat que el marcador no es mogués durant molts minuts. El CB Igualada, que no estava gens fi, ha trobat en els triples la solució als seus problemes en atac i ha resolt un partit que tenia gairebé perdut.

Aquesta derrota és important perquè el CB Igualada ja va vèncer en la primera volta al Sagrat Cor (49-55) i això vol dir que té l’average guanyat al conjunt lila. Les de Del Rey visiten la setmana vinent la pista del SESE, un altre rival directe, i la victòria seria crucial en vista a la segona fase del campionat.