El TGN Bàsquet tornarà a jugar a la màxima categoria del bàsquet català, la Copa Catalunya, la pròxima temporada

By
Updated: maig 18, 2020

El TGN Bàsquet torna a ser equip de Copa Catalunya. La Federació Catalana de Basquetbol ha comunicat al club lila que la temporada vinent el conjunt tarragoní tornarà a disputar la màxima competició d’àmbit català després que totes les competicions quedessin aturades fa més d’un parell de mesos per l’epidèmia de la Covid-19. Serà el retorn, per tant, del TGN Bàsquet a una lliga en la qual va militar durant quatre temporades seguides i que va perdre el curs passat.

La decisió de la Federació Catalana de Basquetbol arriba després que el TGN Bàsquet fos el líder del seu grup en el moment de l’aturada de la competició. En aquells moments, el conjunt lila ocupava la primera posició després de 20 jornades, amb un balanç de 15 victòries i 5 derrotes. El mateix registre que Reus Ploms i CN Terrassa, equips als quals, però, havia guanyat el basket average. A més, les sis jornades que restaven pel final de la fase regular eren propícies per l’equip tarragoní mentre que els seus rivals directes (CB Cornellà inclòs, quart amb un balanç de 14 i 6) s’enfrontaven entre ells. De fet, el TGN Bàsquet ha estat el líder de la lliga en 16 jornades de les 20 que s’han disputat i en les que no ho va ser, en tres d’elles va tenir el mateix balanç de victòries i derrotes que l’equip que ocupava la primera posició.

«L’equip està molt content per haver aconseguit l’objectiu que ens havíem fixat a començament de temporada, que era el retorn a la màxima categoria del bàsquet català», diu Víctor Neila, entrenador del conjunt sènior del TGN Bàsquet, que destaca el fet que l’equip, després de perdre la categoria el curs passat, ha estat capaç de refer-se i demostrar la seva solvència durant el present curs i que ara rep el premi de l’ascens. «És evident, però, que ens hagués agradat aconseguir l’ascens a la pista i no d’aquesta manera però, al cap i a la fi, han estat els criteris que ha marcat la federació catalana i els acceptem. Ens hauria fet il·lusió aconseguir pujar de categoria davant el nostre públic, però la situació actual ho ha impedit. Si mirem la trajectòria de l’equip, podem veure com hem estat al capdamunt de la classificació la major part de la temporada», diu Neila fent referència al fet que la fase decisiva on s’hagués dedicit l’ascens, la final a quatre de Primera Catalana on participarien els dos primers equips de cada grup, s’anava a disputar al pavelló del Sagrat Cor. Per tant, el TGN Bàsquet hagués jugat per l’ascens davant del seu públic.

«El nostre objectiu com a club és tenir un equip a Copa Catalunya i consolidar-nos a la categoria. En els últims anys hem crescut molt, tant en nombre de jugadores com en qualitat i creiem que és una lliga on el club ha d’estar sempre per ser la referència a la resta dels equips de base», diu Iñaki Liarte, director esportiu del primer equip del TGN Bàsquet i vicepresident de l’entitat lila. Liarte destaca que el grup de jugadores que durant quatre anys van disputar la Copa Catalunya i que l’any passat van perdre la categoria ha estat el mateix que ara ha aconseguit l’ascens, en una mena de conjura de grup per a recuperar allò que s’havia perdut.

«Les jugadores estan molt contentes. Elles han treballat molt durant el curs i és un premi a la feina ben feta», apunta Neila. L’entrenador admet que les informacions que durant alguns moments van arribar al voltant de l’equip amb la possibilitat que la federació declarés la temporada com a nul·la van inquietar el grup: «Hauria estat una llàstima perquè hagués significat que tota la feina feta no hauria servit per a res. En una situació com aquesta, mai cap decisió hauria estat justa. Si la federació hagués decidit declarar la temporada nul·la, ho hauríem acceptat. Al cap i a la fi, la federació ha premiat els ascensos i no ha penalitzat els equips de la cua de la classificació amb cap descens». En relació amb això últim, l’ascens del TGN Bàsquet a Copa Catalunya provocarà que la temporada vinent s’enfronti al CB Valls perquè aquest equip ha mantingut la categoria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *