La federació catalana fixa l’inici de les competicions de la temporada els caps de setmana del 7 i 14 de març

By
Updated: gener 15, 2021

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha fixat les noves dates per a l’inici de les competicions d’aquesta temporada i que s’havien d’iniciar, precisament, a partir de demà. La situació de la pandèmia de Covid-19 ja va provocar que l’ens federatiu català anunciés l’ajornament del començament de les lligues fins a tres vegades i avui ha anunciat la nova previsió, això sí, deixant clar que tot dependrà de com evolucioni la situació de l’epidèmia a Catalunya.

D’aquesta manera, les competicions de No Promoció (júnior, sub-21, sub-25, sènior) començaran el cap de setmana del 6 i 7 de març i la resta de lligues ho faran set dies després, el cap de setmana del 13 i 14 de març.

«L’objectiu bàsic en l’establiment de l’inici de la temporada 2020-2021 a nivell competitiu en el mes de març és que els i les esportistes tinguin el període de preparació suficient per reiniciar l’activitat reduint al màxim el risc de lesions per un retorn no prou preparat; d’altra banda, d’aquesta manera també es proporciona als Clubs i Entitats afiliades temps per reorganitzar administrativament la ubicació de partits, en funció de les noves disposicions horàries», diu el comunicat de la FCQB. La federació vol, d’aquesta manera, que aquells clubs que no poden entrenar de fa setmanes per les noves restriccions imposades des del govern de la Generalitat, tinguin temps suficient, un cop aquestes mesures es suavitzin, per a tornar a la dinàmica d’entrenaments. Cal recordar que les noves mesures implicaven la prohibició de la pràctica esportiva en espais tancats, fent inoperatius els pavellons, la instal·lació per antonomàsia del bàsquet. El TGN Bàsquet ha pogut, però, mantenir la dinàmica d’entrenaments gràcies a les seves cinc pistes a l’aire lliure.

Aquest nou ajornament en l’inici de les lligues obligarà la federació a reformular els calendaris i grups ja publicats, així com les bases de les competicions. Sense anar més lluny, la FCBQ ja va modificar els grups de Copa Catalunya després del primer ajornament i ara s’espera un nou canvi, així com resta per saber si es confirma l’absència  d’ascensos i descensos en la majoria de categories, tal com va anunciar la federació el passat 23 de desembre.

COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE BÀSQUET

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *